10 kuriozitete që nuk i dini mbi makinat. Ka diçka dhe për Shqipërinë…

Megjithëse u bënë mbi dy shekuj që kur është shpikur makina e parë, sërish njerëzit nuk dinë shumë informacione rreth tyre.
Ndër më surprizueset janë:
1) Semafori i parë i ka nisur në Angli më 1927.
2) Aksidenti i parë automobilistik ka ndodhur më 1769 dhe kjo makinë ende rezervohet në po të njëjtin vend në gjendjen që ishte pas incidentit.
3) Aksident i parë automobilistik që shkaktoi viktima ndodhi më 1896.
4) Nisur nga bllokimet e trafikut, në Kinë shkuarja në punë me biçikletë është shumë më mirë sesa vajtja me makinë edhe sikur nafta të ishte falas.
5) Makina më e shtrenjtë e prodhuar deri më tani është Bugatti Royale Kellner Coupe Vintage, me çmim 8.7 miljonë $.
6) Koha standarde për të zëvendësuar motorin e makinës ishte 42 sekonda më 1985.
7) Afërsisht përllogaritet se numri i makinave të përdorura në botë është 1 bilion
8) Makina më e sheshtë në botë është me lartësi 19 cm emri dhe quhet Vlatemobail.
9) Kur Hitleri ishte në burg kërkoi një kredi për të blerë një Mercedes.
10) 80% e makinave në Shqipëri janë të tipit Mercedez.
Powered by Blogger.